0516 - 423322 info@aanhetwerk.com

Aan het werk

Veelgestelde vragen

Zijn er dingen onduidelijk? Bekijk hier onze veelgestelde vragen.

1. Wat moet ik meenemen bij een inschrijving?
Zorg dat je je CV meeneemt of mail deze van tevoren even. Neem daarnaast je ID-kaart of paspoort mee. Wij hebben hiervan een kopie nodig als je voor ons aan het werk gaat. Een rijbewijs is hiervoor niet geldig.
2. Hoe wordt de hoogte van mijn salaris bepaald?
Het salaris wordt bepaald aan de hand van het CAO waar het bedrijf waar je komt te werken onder valt. Belangrijk uitgangspunt is daarnaast dat er gelijkheid op de werkvloer is, dus hier zal ook rekening mee worden gehouden.
3. Wanneer ontvang ik mijn salaris?
Het salaris wordt op woensdag overgemaakt en deze dag ontvang je je loonstrook. Dit zal donderdag op vrijdag op je rekening staan.
4. Wanneer ontvang ik mijn jaaropgave?
Je ontvangt je jaaropgave begin februari per mail.
5. Wat is de hoogte van het minimumloon?

Het minimumloon is te vinden op de site van de Rijksoverheid. https://www.rijksoverheid.nl

6. Krijg ik ook reiskostenvergoeding?
​Dit is afhankelijk van het bedrijf waar je komt te werken en de afstand tot je werklocatie.
7. Wat zijn reserveringen?
Onder je reserveringen vallen je vakantiedagen, het vakantiegeld en kort verzuim. Deze staan onderaan je loonspecificatie vermeld. Elk uur dat je werkt, bouw je reserveringen op. Op het moment dat je een keer niet kan werken, dan kun je vakantiedagen of kort verzuim uit laten betalen. Dit gaat niet automatisch, dus neem hiervoor altijd even contact met ons op. Vakantiegeld wordt eind mei of begin juni uitbetaald. Dit wordt wel automatisch gedaan en hoef je dus niks voor te doen.
8. Wanneer krijg ik mijn vakantiegeld?
Je vakantiegeld wordt eind mei / begin juni uitbetaald. Dit gaat automatisch.
9. Hoe vraag ik vakantiedagen aan?
Je kunt dit vermelden op je werkbriefje, of even contact met ons opnemen per mail, telefoon of WhatsApp. Je kan alleen vakantie-uren uitbetalen als je ook daadwerkelijk niet gewerkt hebt. Als je een week fulltime gewerkt hebt, kun je dus geen vakantie-uren opnemen. Hou er daarnaast rekening mee dat je niet meer kan opnemen dan dat je gereserveerd hebt.
10. Wat gebeurt er met mijn reserveringen als ik stop met werken?
Deze worden automatisch aan je uitbetaald, uiterlijk na zes weken. Hou er rekening mee dat je meer belasting betaalt over reserveringen die aan het eind van je dienstverband uitbetaald worden.
11. Wat moet ik doen als ik ziek ben?
Als je ziek bent is het belangrijk dit te melden. Neem dus contact op met ons en met het bedrijf waar je aan het werk bent. Hou er rekening mee dat je bereikbaar moet blijven in verband met je ziektewetuitkering. Acture neemt namelijk regelmatig even contact met je op over het verloop van je ziekte. Laat het ons even weten als je weer beter bent.
12. Ontvang ik ook ziekengeld?
Nadat je je ziek hebt gemeld, zijn er eerst twee wachtdagen. Hierna kom je eventueel in de ziektewet. Het kan tot zes weken duren voordat je je eerste ziekengeld ontvangt.

Social media

Binnen onze organisatie zijn de lijnen kort, waardoor we pijlsnel beslissingen kunnen nemen. Wij streven ernaar om nuchter, eerlijk, open en gezamenlijk te handelen.
Bij ons is iedereen belangrijk en zoeken we altijd naar de geschikte match!

Wij zijn gecertificeerd